Kansallinen pelipäivä

Pelikasvattajan käsikirja

Tämä Pelikasvattajien verkoston jäsenten kirjoittama maksuton kirja on tarkoitettu avuksi kaikenlaisille pelikasvattajille. Sen kohderyhmänä ovat niin vanhemmat, koulut, kirjastot, nuorisotoimet kuin muutkin tahot, jotka kohtaavat lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka pelaavat. Kirjan tarkoituksena on antaa asiantuntevaa, tutkimukseen ja kokemukseen pohjautuvaa tietoa siitä, mistä pelaamisessa ja siihen liittyvissä ilmiöissä on kyse.

Käsikirja on kirjoitettu pelaajien, pelintekijöiden, pelikasvattajien, tutkijoiden ja pelihaittojen ehkäisemistyötä tekevien ihmisten yhteistyönä, pyrkien mahdollisimman neutraaliin, asialliseen ja opastavaan lopputulokseen. Pelaamisesta – niin harrastuksena, urheiluna, ammattina kuin potentiaalisena ongelmien lähteenäkin – liikkuu niin paljon ennakkoluuloja, oikeita käsityksiä, vääriä käsityksiä ja ristiriitaisia lausuntoja, että olemme yhdessä halunneet  tarjota helposti lähestyttävän opaskirjan, jonka luettuaan ymmärtää mistä pelaamisessa on kyse, miksi se kiinnostaa, miksi se koukuttaa ja miksi se tekee myös paljon hyvää.

Lataa sähköinen kirja tästä:
www.pelipaiva.fi/pelikasvattajankasikirja.pdf (13 Mt)

Tilaa painettu kirja ilmaiseksi täältä:
https://www.surveymonkey.com/s/esitteet

Seuraavaa Pelipäivää vietetään 15.11.2014 ja koko edeltävän viikon!

Pelikasvattajien verkosto

Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto, joka pyrkii edistämään myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria ja siitä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja.

Verkostossa on ammattilaisia muun muassa seuraavista organisaatioista: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Verke - Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ryMediakasvatusseura ry, Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, Mediakasvatuskeskus Metka ry, Peliraati.fi, Helsingin kaupunginkirjasto, Vantaan kaupunginkirjasto ja Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut, Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveysvirasto, Suomen lautapeliseura ry sekä Helsingin nuorisoasiainkeskus.

Verkosto on kaikille avoin ja olet tervetullut liittymään Facebook-ryhmäämme.

Pelikasvatus.fi

Ota yhteyttä verkostoon

Pelikasvattajien verkosto järjestää vuosittain Kansallisen pelipäivän ja verkoston jäsenet lukuisia muita pelitapahtumia. Pelikasvattajien verkoston työn painopiste on kasvatuksessa, pelikulttuurin edistämisessä ja digitaalisissa peleissä. Voit liittyä verkoston postituslistalle lähettämällä sähköpostin osoitteeseen: 

verkosto-subscribe [at] pelipaiva.fi

Kansalliseen pelipäivään liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Nimi Organisaatio Puhelin Kaupunki/Lähiö Lääni Maa
Tommi Tossavainen tommi.tossavainen[at]kavi.fi 045 310 1412