• 1

Peliviikkoa vietetään seuraavan kerran 14.-20.11.2016!

Peliviikko 2016Peliviikon ajankohta on vuosittain samalla viikolla kuin International Games Day, jota vietetään 19.11.2016

Peliaiheisia tapahtumia kaikenikäsille!

Kansallisen pelipäivän viikolla järjestetiin vuonna 2015 yli 120 tapahtumaa, joissa tutustuttiin monipuolisesti pelikulttuuriin. Paikallisten tapahtumien lisäksi Pelipäivänä järjestettiin useita verkkolähetyksiä Pelipäivän Twitch-kanavalla sekä Yle Areenassa.

Vuoden pelikasvattaja

Osana Kansallista pelipäivää Pelikasvattajien verkosto palkitsi Vuoden pelikasvattajan. Vuoden Pelikasvattaja voi olla yksilö, yhteisö, yritys tai vaikka ilmiö tai teko, joka on edistänyt positiivista pelikulttuuria.

Vuonna 2015 Vuoden pelikasvattajaksi valittiin satakuntalainen 100k esports!

Kansallisen pelipäivän suojelija on Housemarque!

Tänä vuonna Kansallisen pelipäivän suojelijana on suomalaisen pelialan pitkäikäisimpiin lukeutuva Housemarque! Housemarque tunnetaan nykyään parhaiten konsoleille ladattavista peleistään, kuten Resogun ja Outland. Helsinkiläinen Housemarque perustettiin vuonna 1995, Harri Tikkasen ja Ilari Kuittisen tiimien ja taitojen yhdistyessä. Housemarque prioirisoi peleissään loppuunhiotun pelimekanismin ja lyömättömän audivisuaalisen toteutuksen luodessaan euforisia pelielämyksiä nostalgisella otteella.

Housemarque on monelle alustalle pelejä kehittävä yritys ja keskittyy tällä hetkellä PlayStation 4 konsoliin.

Pohjoismaisten kirjastojen välinen Resogun-turnaus

Housemarque ja Sony PlayStation sponsoroivat Kansallisen pelipäivän viikolla kaikille kiinnostuneille pohjoismaisille kirjastoille nostalgiahermoja kutkuttelevan kirjastojen välisen Resogun-turnauksen! Kansalliseen pelipäivään tai Pohjoismaiseen pelipäivään ilmoittautuneet kirjastot saavat pelin PlayStation 3 tai 4 konsoleilleen ilmaiseksi!

Lisätietoa turnauksesta löydät täältä.

Peliviikon suojelija 2015

Kansallisen pelipäivän suojelija 2015 - Mousemarque

Peliviikon suojelija 2014

Peliviikon suojelija 2013

Kansallinen pelipäivä

Tommi Tossavainen
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
tommi.tossavainen@kavi.fi
Puhelin: 045 310 1412

Pelit kiertoon! -pelikeräys

Mikko Meriläinen
mikko.merilainen@helsinki.fi