• Peliviikko

  Peliviikon tavoitteena on pelata yhdessä sadoissa pohjoismaisissa tapahtumissa ja lisätä peleistä käytävää keskustelua mediassa ja kodeissa.

  Peliviikko huipentuu kansainväliseen ja pohjoismaiseen pelipäivään lauantaina 19.11.2016. Teemaviikon järjestää vuosittain kaikille avoin Pelikasvattajien verkosto, sekä paikalliset toimijat. Viikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

 • Finnish Game Week

  Finnish Game Week (previously known as the Finnish Game Day) is an annual theme week in November focused on promoting game literacy and positive gaming culture.

  During the theme week hundreds of public events are organized by libraries, schools, museums, youth centers and other organizations throughout the Nordic Countries. Finnish Game Week has been organized since 2011.

 • 1
 • 2

Peliviikkoa vietetään 14.-20.11.2016!

Peliviikko 2016 Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Pelaaminen on suosittu, hyödyllinen ja hauska harrastus, joka sopii kaikenikäsille ja on parhaimmillaan sukupolvia ja eri kansallisuuksia yhdistävää toimintaa.

Peliaiheisia tapahtumia kaikenikäsille!

Peliviikolla järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa, joissa pelattaan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustuttaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa.

Selaa Peliviikon tapahtumakarttaa

Järjestä tapahtuma Peliviikolla

Kirjastot, koulut, nuorisotalot, museot, palvelukeskukset, yritykset, järjestöt ja kaikki muut toimijat voivat osallistua Peliviikkoon järjestämällä peleihin liittyvää toimintaa Peliviikolla. Toiminta voi olla yhdessä pelaamista, erilaisten pelien tai peleihin liittyvien harrastusten esittelyä, pelien koodaamista, peleihin liittyvien ilmiöiden tutkimista tai keskustelemista pelikulttuurista. Toivomme, että ilmoitat avoimet tapahtumat Peliviikon tapahtumakartalle.

Ilmoita yleisölle avoin tapahtuma Peliviikkoon

Pelit kiertoon! -pelikeräys

Pelit kiertoon! -keräyksellä kerätään lautapelejä, seurapelejä, konsolipelejä, tietokonepelejä, sekä pelilaitteita palvelutaloihin, päiväkoteihin, vastaanottokeskuksiin, sairaaloihin ja nuorisotaloille ja vähävaraisille yksityishenkilöille.

Lue lisää pelikeräyksestä.

Peliviikon olohuone

Peliviikon aikana Peliviikon suojelijan Palringo Finland Oy:n ylläpitämässä pelaajille suunnatussa Palringo ryhmäviestisovelluksessa keskustellaan pelaamiseen liittyvistä kysymyksistä ryhmässä "Peliviikon olohuone". Voit liittyä keskusteluun ilman rekisteröitymistä vapaavalintaisella nimimerkillä ja klikkaamalla "Join the Conversation". Peliviikon aikana Olohuoneessa järjestetään useita teemakeskusteluita, joissa vieraina on pelialan ammattilaisia ja kasvattajia. Löydät Peliviikon olohuoneen suoraan etusivun ylälaidasta tai osoitteesta: www.peliviikko.fi/olohuone

Vuoden pelikasvattaja

Osana Peliviikkoa Pelikasvattajien verkosto palkitsee vuosittain Vuoden pelikasvattajan. Vuoden Pelikasvattaja voi olla yksilö, yhteisö, yritys tai vaikka ilmiö tai teko, joka on toiminnallaan tai olemassaolollaan edistänyt positiivista pelikulttuuria. Ehdokkaat vuoden pelikasvattajaksi on valittu, äänestä omaa suosikkiasi täällä keskiviikkoon 16.11. saakka.

Äänestä Vuoden 2016 Pelikasvattajaa

Peliviikon pohjoismainen selainpeliturnaus

Peliviikolla monissa Peliviikon tapahtumissa on mahdollisuus osallistua pohjoismaiseen slither.io selainpeliturnaukseen. Turnauksessa kilpailijat pyrkivät saamaan mahdollisimman pitkän madon oman alueensa osakilpailussa. Peliviikon päätteeksi kaikkien osakilpailujen parhaat tulokset kootaan yhteen ja kaikkein pisimmän madon pelannut pelaaja palkitaan Peliviikon suojelijan Palringo Finlandin lahjoittamalla One Plus 3 puhelimella (arvo 400 euroa).

Pääpalkinnon lisäksi jokaisen maan paras pelaaja palkitaan yhdellä vapaavalintaisella digitaalisella pelillä tai lautapelillä (arvo enintään 100 euroa). Myös paikallisissa osakilpailuissa on mahdollisuus voittaa pienempiä palkintoja.

Aloita siis treenaaminen jo tänään osoitteessa: http://slither.io/ ja osallistu kilpailuun Peliviikon tapahtumissa. Tapahtumat, joissa järjestetään pohjoismaisen turnauksen osakilpailu, löydät Peliviikon tapahtumakartalta.

Peliviikon suojelija 2016

Palringo Finland Oy

Peliviikon suojelija 2015

Kansallisen pelipäivän suojelija 2015 - Mousemarque

Peliviikon suojelija 2014

Peliviikon suojelija 2013